feb 03 2020

Dagledigträff med Roland Nelsson

19 november besökte Roland Nelsson dagledigträffen i Missionskyrkan. Han berättade om vad han upplevt i livet.
Bl a blev han frälst när han var 11 år, Han var missionär i Etiopien 1966-1972 tillsammans med sin hustru Gudrun. Där byggde han en medicinsk klinik efter att han fått 6 000:- som minnesgåva vid en begravning.De åkte till Etiopien i maj 1966 från Värnamo station och vinkades av av församlingen som sjöng ”Tänk när släkt och vänner…”
1972 hade han och dottern varit hemma i Sverige och skulle åka tillbaka. Då fick de inte komma in i landet. Hans fru och Putte var kvar i Etiopien och det tog 3 månader innan de kom ut från landet.
Efter hemkomsten var han pastor i Hånger och sedan i Värnamo pingstförsamling.
1980-1999 var han chef för Erikshjälpen.
1994 hade han bokat en båtbiljett med Estonia men av någon anledning avbokade han båtresan till Estland och tillsammans med en kollega tog han flyget istället. De kollegor som åkte med Estonia kom aldrig hem.

Dagledigträffen är för dig som är dagledig och är kl 15 en tisdag i månaden, i Missionskyrkan.

Nästa dagledigträff är 18 februari och besöks av Thorsten Gunnarsson.

Välkommen!

Roland Nelsson