dec 13 2022

Program Januari & Februari

nov 21 2022

Kalender

På grund av en uppdatering hos webhotellet fungerar inte kalenderwidgeten i högerkanten på hemsidan.
Tills vi fått ordning på den så har du kalendern här.

nov 21 2022

Ny insamling till Ukraina

Söndag 4 december är det en ny insamling till Ukraina.
Insamlingen är i Frikyrkan kl. 14:00- 16:00


Det sker även insamling av julklappar enligt affischen nedan.


Du har även möjlighet att hjälpa till med ett matpaket som köps in i Ukraina för utdelning till behövande eller swisha en gåva till transporter eller större inköp.
Har du frågor eller vill hjälpa till? Ring Lars- Göran Martinsson 072- 303 30 71

Se också den nya filmen från Cherson!

nov 20 2022

Läsarsångarna

Du som tycker om ”Läsarsånger”
Kom med och sjung!

Vill du vara med och sjunga härliga läsarsånger?
Ring och prata med Leif!

Nästa övning är i
Frikyrkan Tisdag 22 november kl 17.30 i Horda Frikyrka

Kontakt Leif Karlsson
tel 070-9999121

sep 27 2022

Välgörenhetsshow till förmån för Erikshjälpen

Varmt välkommen på årets STORA välgörenhetsshow. En fantastisk show för alla åldrar och vi gör den för barnen och världen de drömmer om!

Gratis entré – men det är begränsat antal så du behöver boka din biljett (serviceavgift tillkommer). Detta unika erbjudande är möjligt tack vare stöd från Kulturrådet. Denna show görs tillsammans med och till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpen. Du har möjlighet att frivillig ge en gåva till deras viktiga arbete under showen. Tillsammans hoppas vi kunna samla in mycket pengar som kommer hjälpa många utsatta barn och deras familjer. Hoppas att du vill vara med? Läs mer om Erikshjälpen: www.erikshjalpen.se

…………………………………………..
Medverkande:


Joel Nunez (USA) höll över 850 spelningar i Sverige mellan 2014-2020, och blev en av Norrlands mest bokade artister! Joel är en artist med otrolig karisma, fantastiska låtar och en scenisk leverans som är älskvärd av alla åldrar. Joel bjuder på egna hits och cover från Elvis m.m.

Doug Seegers
– Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera. Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Joel Nunez och Dais. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, western swing och gospel.

Dais
– Är en hyllad A Capella grupp från Stockholm som jämförts med The Real Group. Dais kommer att få er alla att häpna med sina starka visuella framträdanden och musikaliska briljans. Dais reportoar är bred, allt från egen arrangerade jazzlåtar som Misty till poplåtar med Adele. Gruppen har sjungit med bland annat John Lundvik och släppt singel med Sonja Aldén.Husband
Kvällens husband består av inga mindre än Norrlands toppmusiker! De åker i enkom ner till Södra Sverige för att showen ska kunna hålla en hög klass. Ett band som under året spelat med storheter som John Lundvik, Linda Bengtzing, Chris Kläfford, Markoolio, Sonja Aldén och många fler!

Varmt välkommen! Konserten arrangeras av Northevent AB och Erikshjälpen i samarbete med Studieförbundet Sensus och stöd från Kulturrådet.

Boka din biljett här!

sep 19 2022

Dagledigträff med Se & häpna

På onsdag 21 september kl. 15 är det åter dags för Dagledigträff i Frikyrkan.
Då får du lyssna till kören Se & häpna från Kärda.

aug 28 2022

UV-scouthajk

9-10 september är det UV-scout och Mini-UV hajk (för de som går i 1:an o 2:an)
Vi träffas på fredagen kl. 18:00 på Sjöholmen.
Hajken avslutas på lördagen kl. 12:00 på Sjöholmen.
Kostnad för hela hajken är 50kr som betalas via Swish 123 483 43 70.
Märk med Hajk och UV-scoutens namn. Betalas senast 5 september.
UV-scout sover i vindskydd, Mini-UV sover i militärtält.
Anmälan görs på hemsidan www.rydaholmsfrikyrka.se
senast 5 september.
Att ta med:
Varma kläder (mössa o vantar är gott när det blir kallt)
Sovsäck
Liggunderlag (ej tjock luftmadrass)
Regnkläder, stövlar eller kängor
Toalettartiklar
Extra ombyte
Hoppas att vi ses på hajken!
Ledarna     Har du några frågor?
Ring
Joachim         0730-322 762
Anna              0733-788 958

Anmäl dig här!

aug 23 2022

Café Oasen

Varmt välkommen till Café Oasen. Vi erbjuder en varm gemenskap, en god kopp med något varmt i och en oas i vardagslivet. Så har du några minuter över, så kom gärna!
Ta med dig en granne, en på Ica eller din make/maka och dela gemenskap med oss! 

Öppet tisdagar 10.30- 12.30.

aug 17 2022

Gemenskapsdagen 18 september, Hjortsbergagården

Dagens tema är Gemenskap och hoppas vi får en fin dag tillsammans
Start kl 10:00 på Hjortsbergagården med gudstjänst
Övrigt, Lunch, tid för reflektion och samvaro, eftermiddagsfika. Avslutning ca 16:00
Kostnad 100 kr/person över 12 år, 50 kr/barn 4 – 12 år. Max 300 kr för familj med barn upp t.o.m. 17 år.
Anmälan senast 11 sept. på lista på kyrktorget eller till anmal@rydaholmsfrikyrka.se.

aug 07 2022

Johans nyhetsbrev juni 2022

Bigastro och Nucía

Ekonomiska utmaningar!

När man är pionjär och börjar nya arbeten så ingår det ekonomiska utmaningarna i arbetet. Under 2022 har vi ordnat med två nya lokaler, en i la Nucía och en i Bigastro. Jag vill tacka er i församlingarna och privata vänner som stått troget vid min sida. Båda lokalerna är ändamålsenliga och är till välsignelse för arbetet i Bigastro och la Nucía!

Nästa sommar (2023) hoppas jag kunna göra an sommarevangelisation med Decisión i Bigastro. (Vi gjorde en i la Nucía sommaren 2019) En sådan kampanj kostar mycket pengar men är till stor välsignelse när arbetet startar upp! Vi skall ju presentera oss för hela kommunen på ett ordentligt sätt!

Under mina 46 år i Spanien har jag sett hur det fungerar att ”leva i tro” på Gud. När Han kallar oss att utföra ett arbete, ger Han oss också resurserna att utföra jobbet!

Besök av David Johansson

Arken i Värnamo, som som stod bakom familjen Carlsén under åren 1982 till 1994 i Castellón, har sänt till mig sin missionsansvarige samordnare David Johansson. Han är en pensionerad predikant och pastor inom pingströrelsen. Han och jag har rest omkring och besökt församlingar jag varit med att arbeta i under mina år i Spanien. Vi har besökt en hel del platser, men på en vecka hinner man inte med att besöka alla. Men jag tror David fått se tillräckligt för att förstå vad Herren gjort här under åren som gått! I helgen den 11-12 var vi i Castellón de la Plana. På fotografiet står David på läktaren i Castellón och ser ner på huvudlokalen i Castellón. De har tre lokaler i staden, samt ytterligare tre församlingar i provinsen.

Bed för att Guds Ord kommer ut på rätt sätt genom mig!

Kol.4:3Be också för oss, att Gud öppnar en dörr för ordet så att vi kan predika Kristi hemlighet.

Ef. 6: 19 Be också för mig, att ordet ges mig när jag öppnar min mun, så att jag frimodigt förkunnar evangeliets hemlighet  20 för vilket jag är en ambassadör.

Hälsningar johancarlsen@yahoo.es

Johan Carlsén

Länk för utskrift

Tidigare inlägg «