Mar 05 2018

Johans nyhetsbrev mars 2018

Nº3/2018 INFORMATIONSBREV FRÅN JOHAN CARLSÉN I VILLAJOYOSA
Kära vänner och förebedjare!
Hur mycket kostar det att bygga en ny församling? Jag har försökt tänka efter, och inser att jag varit med att starta och bygga nio församlingar i Spanien! Skall det nu bli en tionde församling?!! ”Förebedjare” var med och bed för det här! Vi befinner oss bara på planeringsstadiet just nu!

La Nucia & Benidorm
La Nucia är ett samhälle med 18.500 invånare, och ligger inåt landet från Benidorm som har 75.000 invånare. Det är inte alls långt från Villajoyosa, där jag bor och arbetar. Vi har flera kommuner runt omkring oss som inte har någon ”evangelisk församling”; Relleu, Sella och Orxeta, som vi besökt och evangeliserat under hösten. Liksom Finestrat och la Nucia. Ingen har ännu velat gå dit och ”bygga församlingar”, eftersom det är kostsamt på flera sätt! 95% av alla missionärer i Spanien har inte byggt någon församling, men de hjälper till! Jag tillhör de övriga 5%:en som startar nya församlingar, och det har jag jobbat med i 42 år, och det verkar som jag inte kan låta bli när jag ser samhällen utan församlingar.
”Nyckeln” i det här fallet heter José Muiños. Han är ”arbetaren” i församlingen i Villajoyosa som vill flytta dit och arbeta med församlingsplantering. Idag arbetar vi som team, och i det här fallet försöker jag kontakta andra församlingar i området för att samarbeta med att bygga en ny församling. Vi inom AD har en församling i Altea och en i Villajoyosa; och i huvudsak gäller samarbetet mellan oss två. José ”brinner” och längtar efter att få gå och bygga en församling, naturligtvis med hjälp och uppbackning av oss. Men nu vill han vara spjutspetsen i arbetet, och bli den nya församlingens framtida pastor! På fotografiet ser ni José.20170611_155247
På det andra fotografiet ser ni Antonio Haro Fernández, när han fick sin credencial som ”Ministro auxiliar” (dvs andrepastor) i Gandia på årskongressen söndagen den 4 mars, samman med 23 andra personer.Antonio Haro credenciales

Lagom till kongressen kom också min sista bok om Jesu undervisning i Nya testamentet. Här vid sidan ser ni hur bokens framsida ser ut.
TAPA LAS ENSEÑANZAS

Hälsningar från Spanien