«

»

Nov 21 2018

Sawubona! Hej från Sydafrika!

Hoppas ni har det bra där hemma!Linn Hallberg 5

Just nu befinner jag mig i Sydafrika, i en liten stad som heter Margate. Här kommer jag att vara i 5 månader totalt.

Här volontärarbetar jag på ett akut skyddshem för barn vid namn Give a child a family (tidigare kallat Place of restoration)

Linn Hallberg 1 Hit kommer barn som av någon anledning inte kan bo kvar hemma. Exempelvis för att de kan ha blivit utsatta för våld, utnyttjade i hemmet, det kan även vara stora problem med alkohol och droger.

Barnen får bo här under tiden som familjeproblemen utreds, maxtiden är 6 månader men oftast tar det längre tid än så.

Socialarbetarna som jobbar här arbetar för att lösa problemen i hemmet och lär föräldrarna hur man tar hand om ett barn. Om det inte är möjligt för barnet att återvända till familjen försöker de hitta släktingar som kan ta hand om barnen. Ifall det inte finns en lösning behöver man hitta nya familjer.

Skyddshemmet är byggt på en kristen värdegrund. Vilket bl.a märks på att vi har andakter och ber med barnen. Det är ofta under bönestunden som barnen öppnar upp för oss och väljer att prata mer om vad dem kämpar med.

Linn Hallberg 2

Min roll här är att vara lite som en storasyster för barnen. Prata med dem, leka med dem, be för dem och att bara få finnas till.

När vi jobbar med de mindre barnen blir det mycket matningar och nattningar, men även att ha hand om aktiviteter.

När vi jobbar med de äldre barnen blir det mer den sociala biten som vi får finnas där för. De flesta barnen är inte så bra på engelska så det gäller att hitta andra sätt att kommunicera med.

Man märker att barnen längtar efter trygghet, och det känns skönt att vi kan få bidra till det, och få göra en liten skillnad i deras liv.

 

Ni får gärna vara med i bön för organisationen och för att barnen ska kunna få komma hem till riktiga familjer.

Kramar! // Linn Hallberg

Följ gärna med på Instagram fyratillafrika.

Linn Hallberg 3Linn Hallberg 4Linn Hallberg 6 Linn Hallberg 7 Karta