«

»

jun 20 2020

Johans nyhetsbrev juni 2020

INFORMATION FRÅN SPANIEN – juni 2020 Johan Carlsén


När det blev undantagstillstånd i Spanien den 16 mars, så kom jag till Sverige samma dag. Sedan har det kanske varit ganska tyst från mig. Men trots det har jag varit i full verksamhet från min plats i Lammhult, där jag fått vara samman med familjen. Tänk att få se sina barnbarn växa upp!

Spanien

I Spanien har man varit ”instängda” i sina lägenheter, och bara haft en timme på sig per dag för att gå och handla i supermarket, eller på apoteket! Först den 17 maj kunde man få tillstånd att börja en reducerad mötesverksamhet på söndagarna. Man kallar det ”faser”, Fas 0, fas 1, fas 2, och sist fas 3, där man återgår det mest ”normala”. Nu får vi lära oss att leva med ”coronaviruset”. Två meter mellan stolarna och munskydd på, och tvätta händerna med alkosprit när man kommer till mötet. 1/3 mindre publik än vanligt! Men innan dess så fick man uppfinna internetmöten. Oavsett om jag var i Sverige eller Spanien så predikade jag i alla de fyra församlingarna, dvs från Lammhult.

Böcker har det också blivit skrivna och sålda. När det gäller boken jag skrev om Jesaja, har den sålts till alla bibliotek i Valenciaområdet, ungefär 450 stycken. Nu görs det annonsering om den via internet genom en firma. Utvecklingen på området är intressant! Tillsammans med en man från Villajoyosa, håller vi på att utveckla en undervisning för nytroende, både i bokform, digitalt, samt google-app.

Bibelskolorna har också fått skötas via internet. Jag håller på att avsluta tre stycken för den här terminen.

Second hand butiken som påbörjats i Villajoyosa, fick inte öppna sina portar, men nu snart hoppas vi det skall bli möjligt.

I la Nucía har man fått ha möten via skype, och fortsätter med det. Nattvarden har också fått firas digitalt, där var och en har bröd och vin ordnat i sina hem.

Ni känner till alla restriktioner angående resor, så jag kommer troligen inte tillbaka till Spanien förrän i början av september, om Gud vill! Semestermånaden i Spanien är augusti. Barnen återvänder till skolan först omkring 4-5 september. Då börjar samhället komma igång sakta men säkert. Bibelskolorna i slutet av månaden. Troligen blir det helt nya utmaningar för mig i höst!

Ha en trevlig semester! Herren vare med er och välsigne er!

Många kära hälsningar genom

Johan Carlsén

johancarlsen@yahoo.es

Tel. 0472-260102